Dziwny dzwięk przy wyłączaniu klimatyzacji i silnika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lungo2004
    Classic
    • 2010
    • 3

Witam serdecznie
    Mam dylemat, czy olej Millers XFD 5w40 (pełny syntetyk?), będzie dobrym wyborem dla 1.9 PD o przebiegu 230tys. ? A może inny , lepiej sprawdzi się w moim silniku (nie sugerujcie TITAN GT1, 5W-40, XTL - bo z uwagi, na "małą popularność" musiałbym kupić min. 2 opak., tak usłyszałem w sklepie :-))
  • ericsonnek
    Classic
    • 2009
    • 6

Witam,
    Mam do was pytanie. Otóż wczoraj pojawił się duży problem z działaniem klimatyzacji(tego nie jestem pewien). Wygląda to tak. Jadę sobie i prawie jestem już u celu i nagle są wszystkie szyby zaparowane, bardzo mnie to zdziwiło. Następnie po jakimś czasie udaję się w drogę powrotną i widzę, że z szyb w ogóle nie schodzi para. Więc próbuję ją wyłączyć(climatronic) i aż tu nagle słyszę bardzo głośne buczenie/obcieranie. Więc szybko włączam ją i cichnie, ale co kilka sekund słychać cykliczne popiskiwanie. Para z szyb zeszłą mi dopiero po około 50km. Pierwszy raz tak miałem. Jestem już w domu, wyłączam silnik i słyszę to samo, co jak próbowałem wyłączyć klimatyzację(zgrzyt, buczenie, coś w tym stylu). Strach z tym jeździć. Co może być tego przyczyną? Proszę o odpowiedz, bo jestem uziemiony przez to.

Pozdrawiam.

[ Dodano: Pon 15 Lis, 10 19:00 ]
    Macie jakieś pomysły?

Komentarz

Pracuję...